default-image

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ, πότε θα φύγει το πλοίο - video, ηχητικό

Κρήτη
Έληξε η απεργία της ΠΝΟ, πότε θα φύγει το πλοίο - video, ηχητικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η απεργία της ΠΝΟ, ανέφερε στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο  Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΕΝΕΝ. Αυτό σημαίνει ότι δίδεται τέλος στην αγωνία εκατοντάδων αγροτών της Κρήτης των οποίων τα ευπαθή προϊόντα τα τελευταία 24ώρα παρέμειναν μέσα στις νταλίκες που είχαν καθηλωθεί στα λιμάνια.

Να σημειωθεί όπως έγινε γνωστό,  ότι το πλοίο της γραμμής με τις νταλίκες που μεταφέρει δεκάδες τόνους αγροτικών εμπορευμάτων θα αναχωρήσει απόψε στις 9.30 το βράδυ από το λιμάνι του Ηρακλείου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ : Τα δρομολόγια στη γραμμή της Κρήτης μετά τη λήξη της απεργιας της ΠΝΟ

Μάλιστα  για την έγκυρη ενημέρωση του επιβατικού κοινο οι  Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, μετά τη λήξη της πολυήμερης απεργίας της Π.Ν.Ο., τα πλοία της εταιρείας θα αναχωρήσουν σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά, σύμφωνα με τα παρακάτω:

? ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση στις 21:30 από το λιμάνι του Ηρακλείου, με προορισμό τον Πειραιά.

? ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ, H/S/F KNOSSOS PALACE

Αναχώρηση στις 24:00 από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το   Ηράκλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Α.Νταλακογιώργος: Με τους αγρότες πρέπει να είμαστε μαζί κι όχι απέναντι 

Ταυτόχρονα, ο κ..Νταλακογιώργος, στον 9,84, άφησε αιχμές σε μερίδα αγροτών, οι οποίοι αντιδρούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών. Έκανε λόγο μάλιστα για «κινήσεις που δε συνάδουν με τα κοινά προβλήματα και την κοινή λογική και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της εκάστοτε εξουσίας».

Αναφορικά με την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Δ.Φαιστού να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ ζητώντας υπέρογκα ποσά ως αποζημίωση για την οικονομική ζημιά που υπέστη, επανέλαβε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η κοινή διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων κι όχι η εργασιακή αντιπαλότητα, βούτυρο στο ψωμί της κάθε κυβέρνησης.

Παράλογα κι απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν με τους προπηλακισμούς, τις δικαστικές προσφυγές προσθέτει ο ίδιος, καλώντας τον Αγροτικό κόσμο εκ νέου σε συνεννόηση πριν από κάθε κινητοποίηση, καθώς από τη μία όπως είπε η ΠΝΟ συνεδρίαζε για τη λύση της απεργίας ενώ ο ίδιος θα έπρεπε να βρίσκεται στα δικαστήρια για τα ασφαλιστικά μέτρα του Αγροτικού Συλλόγου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΒΙΝΤΕΟ

Υπενθυμίζεται, ότι τα πλοία παρέμεναν καθηλωμένα στα λιμάνια της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 16 Μαΐου - ξημερώματα Τετάρτης εξαιτίας της 24ώρης γενικής απεργίας που είχε κηρύξει η ΓΣΕΕ ενάντια στην ψήφιση του 4ου μνημονίου. Ωστόσο οι ναυτεργάτες αποφάσισαν την παράταση της εν λόγω απεργίας για δύο ακόμα 24ώρα.

Αυτό είχε ως συνέπεια ευπαθή κηπευτικά προϊόντα από τις αγροτικές περιοχές της Κρήτης να είναι αδύνατον να ταξιδέψουν προς την ηπειρωτική Ελλάδα και το εξωτερικό με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να αγανακτούν με τη συνέχιση της απεργίας.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της επιβίβασης των φορτηγών στο πλοίο της γραμμής:

https://www.youtube.com/watch?v=Lz4h7UXAx8U?rel=0&showinfo=0

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News