default-image

Αγωνία αγροτών για τον απόπλου πλοίου απόψε από την Κρήτη

Κρήτη
Αγωνία αγροτών για τον απόπλου πλοίου απόψε από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ελπίδα ότι απόψε το βράδυ θα επιτραπεί να αποπλεύσει ένα φέρι μπόουτ από το λιμάνι του Ηρακλείου για να εκτονωθεί η κατάσταση καθώς έχουν συγκεντρωθεί πολλά φορτηγά με ευπαθή προϊόντα που πρέπει να ταξιδέψουν, έχουν ξεκινήσει οι φορτώσεις σε νταλίκες και φορτηγά ψυγεία της Ιεράπετρας τα οποία μέχρι αργά το απόγευμα θα φτάσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο πλέον θα αναμένουν τον απόπλου του πλοίου που θα λειτουργήσει ως λύση ανάγκης ή τη λήξη της απεργίας των ναυτεργατών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Σάπισαν τα προϊόντα

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την εξαγγελία της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών πριν από δυο εβδομάδες άρχισε η κατάρρευση των τιμών σε όλα τα ευπαθή κηπευτικά της Ιεράπετρας, με αποκορύφωμα τις τελευταίες μέρες, όπου μέρος των αδιάθετων προϊόντων, κατέληξε ως ζωοτροφή σε μάντρες κτηνοτρόφων της περιοχής, άλλα προϊόντα διανεμήθηκαν δωρεάν και άλλα καταστράφηκαν στον χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων της Ιεράπετρας.

«Η συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αγροτική παραγωγή της Ιεράπετρας, υπονομεύοντας την οικονομική ζωή της περιφέρειας συνολικά. Είναι απαράδεκτο να αποκλείεται ολόκληρο το νησί, να χάνονται παλιές και νέες αγορές και να αντιμετωπίζεται όλη αυτή η κατάσταση με απάθεια από την πλευρά της πολιτείας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, το διαίρει και βασίλευε, στη λογική του να περνάνε πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα που περνάνε στο λαό είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΕΑΣΙ και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενή τομέα νομού Λασιθίου κ. Νίκος Δασκαλάκης.

Φωτογραφία αρχείου

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News