Οικονομία

Δεμένα τα πλοία, αγωνία για τους αγρότες της Κρήτης

«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία ολόκληρης της χώρας για τρεις ολόκληρες ημέρες.

«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία ολόκληρης της χώρας για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Συγκεκριμένα, «δεμένα» στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Μαΐου, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την ΠΝΟ.

Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου όταν θα έληγε η απεργία που είχαν εξαγγείλει.

Ειδικότερα, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00.01 π.μ., ξημερώματα της Τρίτης 16-5-017 και όπως είχε προγραμματιστεί θα έληγε στις 24.00 μ.μ. μεσάνυχτα της Τετάρτης 17-5-2017. Ωστόσο με την παράταση, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Τα αιτήματα της ΠΝΟ:

- Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον «κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16».

- Άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

- Αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.

- Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.

- Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.

- Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.

- Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες.

- Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, και γενικότερα των πλοίων της ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες.

Οι επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες καλό είναι να επικοινωνούν με τα πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Τέλος, στην αρχική 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΠΝΟ (Τρίτη και Τετάρτη) και την 24ωρη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), που αποφάσισε με τη διαδικασία που προβλέπεται, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 Μαΐου και την Τετάρτη 17 Μαΐου από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.

Σχόλια