default-image

"Μας έφεραν δύο μνημόνια σε δύο χρόνια"

Κρήτη
"Μας έφεραν δύο μνημόνια σε δύο χρόνια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να αποτελέσει το εξαγνιστήριο της αποτυχίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που φορτώνουν με νέα βάρη τους ασθενέστερους συμπολίτες μας», υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Νέα Κρήτη" ο γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε επίσης πως τα αντίμετρα που προτάσσει ως επιχείρημα ο πρωθυπουργός, για να πείσει τους Έλληνες πως έφερε μια καλή συμφωνία, είναι μια μεγάλη απάτη αφού, όπως υπογραμμίζει ο κ. Αυγενάκης, «ο Τσίπρας ουσιαστικά μας λέει "θα στύψω τους Έλληνες και μετά θα τους δώσω συσσίτια"».

* Η Νέα Δημοκρατία ζητούσε όλο αυτό το διάστημα με επιμονή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και σήμερα που ολοκληρώθηκε λέτε ότι δε θα ψηφίσετε. Δεν είναι αντιφατικό αυτό;

«Η Ν.Δ. είχε και έχει μια υπεύθυνη θέση απέναντι στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία έπρεπε να έχει κλείσει 15 μήνες νωρίτερα. Έπρεπε να είχε κλείσει όταν οι δανειστές δε ζητούσαν τα αχρείαστα μέτρα που επιβάλλονται σήμερα. Μετά από τόσους μήνες καταστρεπτικής ολιγωρίας, η κυβέρνηση φέρνει μια κάκιστη συμφωνία που συνθλίβει την ελληνική οικογένεια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και συλλήβδην ολόκληρη την κοινωνική κα οικονομική ζωή του τόπου, και μάλιστα χωρίς ίχνος ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να αποτελέσει το καθαρτήριο/εξαγνιστήριο της αποτυχίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που φορτώνουν με νέα βάρη τους ασθενέστερους συμπολίτες μας».

* Το πολυνομοσχέδιο λέτε ότι συνιστά το 4ο μνημόνιο. Γιατί;

«Διότι περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του τρίτου μνημονίου. Περικλείει μέτρα που δε βρίσκονταν στο τρίτο Μνημόνιο και είναι το πιο βαρύ μνημόνιο και μάλιστα χωρίς λεφτά. Μέσα σε δύο χρόνια, δύο μνημόνια!

Είναι το πιο βαρύ μνημόνιο, διότι ο λογαριασμός για κάθε νοικοκυριό είναι 3.400 ευρώ, αφού περιλαμβάνει 4,9 δισ. ευρώ νέα μέτρα. Από το "ούτε 1 ευρώ νέα μέτρα" περάσαμε στο ψηφίζουμε "4,9 δισ. ευρώ νέα μέτρα και με τα δύο χέρια". Μέτρα που κανείς δε ζητούσε πριν από ένα χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δισ. ευρώ (από τα 12 δισ. ευρώ παροχές της Θεσσαλονίκης): 9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το επάρατο "e-mail Χαρδούβελη"».

* Η κυβέρνηση λέει ότι είναι μια καλή συμφωνία και προτάσσει το επιχείρημα με τα αντίμετρα. Εσείς γιατί δεν τα ψηφίζετε αφού είναι θετικές παρεμβάσεις;

«Τα αντίμετρα είναι μια μεγάλη απάτη! Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει λέξεις! Για εμάς τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων, δεν είναι συσσίτια. Τι λέει ο κ. Τσίπρας; "Θα στύψω τους Έλληνες και μετά θα τους δώσω συσσίτια". Δεν μπορεί το όραμα μιας κοινωνίας και ενός κοινωνικού κράτους να είναι πώς θα ταΐζουμε τους πεινασμένους. Αυτό πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως. Δεν μπορεί να λέμε ότι θα δώσουμε συσσίτια άμα πιάσουμε 4,5% πλεόνασμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News