default-image

Ράλι ανόδου 21 μηνών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οικονομία
Ράλι ανόδου 21 μηνών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σειρά από θετικά εταιρικά αποτελέσματα και η άνοδος των μετοχών πρώτων υλών βοήθησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές να ανακάμψουν σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης από τη μικρή πτώση που σημείωσαν χθες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,3%, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,4%, αντιστρέφοντας μέρος των απωλειών που σημείωσε χθες.

Η βρετανική Micro Focus σημείωσε πτώση άνω του 12% καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα στην Hewlett-Packard Enterprise, την αμερικανική εταιρία την οποία εξαγοράζει, μειώθηκαν κατά περίπου 10% το τελευταίο τρίμηνο.

Η μετοχή της δανέζικης Nets σημείωσε άνοδο κατά 2,7% μετά την ανακοίνωση των κερδών πρώτου τριμήνου. Στήριξη στην αγορά προσέφερε η ανάκαμψη των μετοχών πρώτων υλών και τα κέρδη των ενεργειακών εταιριών, με τις εταιρίες εξόρυξης να κινούνται ανοδικά ύστερα από την αύξηση της τιμής του χαλκού. Η Glencore κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 3,3%.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News