default-image

Ξεπουλάνε οι γούνες της Καστοριάς σε 32 χώρες!

Οικονομία
Ξεπουλάνε οι γούνες της Καστοριάς σε 32 χώρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με...αέρα αγοραστών ήρθαν στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (4-7/5) οι 1.128 εμπορικοί επισκέπτες (αυξημένοι κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση) που την επισκέφτηκαν από 32 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κορέα, οι ΗΠΑ και το Μεξικό, με τις πωλήσεις να καταγράφονται αυξημένες σε ποσοστό 30%, συγκριτικά με πέρυσι, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Ιωάννης Κορεντσίδης.

«Όλα δείχνουν ότι ξεκολλήσαμε από τον πάτο και παρόλο που δεν τρέφουμε αυταπάτες, ο κλάδος μετά από μια διετία απωλειών 80% σε επίπεδο εξαγωγών, φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης», επισήμανε ο ίδιος.

«Τόσο η φετινή διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo, όσο και οι εκθέσεις που προηγήθηκαν σε Χονγκ Κονγκ και Μιλάνο, δείχνουν διεθνή σημάδια ανάκαμψης για τον κλάδο παγκόσμια και για την χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Κορεντσίδης.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις...καλές κριτικές που απέσπασε η διοργάνωση, τόσο για την οργάνωση όσο και την επισκεψιμότητα που καταγράφηκε, ο κ. Κορεντσίδης επισήμανε ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Οι Έλληνες γουναράδες είναι φημισμένοι για την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων τους, ενώ οι σταθερές τιμές - τα τελευταία δύο χρόνια - ακόμη και στα νέα σχέδια που έκαναν ντεμπούτο και στην έκθεση, λειτουργούν ως μαγνήτης για τους αγοραστές σε όλο τον κόσμο».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News