Οικονομία

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η μείωση των τιμών πετρελαίου ασκούσε πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα αν και οι βασικοί περιφερειακοί δείκτες διατηρούνταν κοντά στα πρόσφατα υψηλά επίπεδά τους ύστερα από μία ανοδική εβδομάδα χάρη στον περιορισμό των πολιτικών ανησυχιών, τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ο δείκτης των μετοχών πετρελαίου και αερίου ήταν αυτός με τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνοντας πτώση 0,9%, καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν περαιτέρω με τις ανησυχίες για παγκόσμια υπερβάλλουσα προσφορά να εξανεμίζουν την άνοδο που κατέγραψε ο μαύρος χρυσός ύστερα από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Στις 10:14 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,2%.

Ο γαλλικός δείκτης CAC υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,5% ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, με τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της ακροδεξιάς ανθυποψηφίας του Μαρίν Λεπέν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια