default-image

Κρήτη: "Πόλεμος" κατά του Κυριακάτικου ανοίγματος

Οικονομία
Κρήτη: "Πόλεμος" κατά του Κυριακάτικου ανοίγματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηχηρό όχι στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων ημέρα Κυριακή είπαν σήμερα παραγωγικοί φορείς της Κρήτης σε μία προσπάθεια να βάλουν φρένο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο όπως επιβεβαίωσε και ο υπ. Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου τα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται να λειτουργούν περί της 30 Κυριακές το χρόνο.

Οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων της Κρήτης, των εμποροβιοτεχνών, της ένωσης καταναλωτών και των εργατικών κέντρων έκαναν λόγο για ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για περισσότερα λουκέτα και για αύξηση των ανέργων.

Η αλλαγή στο καθεστώς λειτουργιάς των καταστημάτων ημέρα Κυριακή έχει κλειδώσει έπειτα και από την τεχνική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ωστόσο θολό παραμένει ακόμα το τοπίο αναφορικά με τον καθορισμό των περιοχές που θα ισχύσει το μέτρο.

Για τις λεγόμενες τουριστικές περιοχές δεν έχει δοθεί καμία απολύτως διευκρίνιση και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κεντρικά και όχι από τους αντιπεριφερειάρχες. Στις τάξεις των εμπόρων επικρατεί αναβρασμός και το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων είναι ανοιχτό.

Τοπικοί φορείς επισημαίνουν ότι στόχος είναι η εγκαθίδρυση ολιγοπωλιακών συνθηκών που θα πλήξουν την αγορά θα βυθίσουν στην ύφεση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μάλιστα χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική κάθε προσπάθεια απελευθέρωσης της Κυριακής σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ματθαίος Καπετανάκης, Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News