default-image

Κρήτη: "Εφιάλτης" η παχυσαρκία για το 10% των παιδιών

Κρήτη
Κρήτη: "Εφιάλτης" η παχυσαρκία για το 10% των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον εφιάλτη της παιδικής παχυσαρκίας αντιμετωπίζουν τα Κρητικόπουλα, καθώς 4 στα 10 παιδιά στο νησί έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ένα ποσοστό της τάξεως του 10% είναι παχύσαρκο και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό που μεταφράζεται σε 25% είναι υπέρβαρο.

Το δικό της μερίδιο ευθύνης φέρει και η οικονομική κρίση, όπως λένε οι επιστήμονες, καθώς τα τελευταία χρόνια το γρήγορο και κακό ποιοτικά φαγητό έχει μπει στη ζωή των Ελλήνων.

Μια επώδυνη και ψυχοφθόρα κατάσταση αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα παιδιά, με τους επιστήμονες να μιλούν για συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας, καθώς επίσης και χαμηλή αυτοεκτίμηση, την ώρα που επιβεβαιώνουν ότι η παιδική παχυσαρκία καθορίζεται πριν τη γέννηση του παιδιού.

Τονίζουν ότι είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που σχετίζεται με την οικογένεια, το σχολείο και τα πρότυπα που λαμβάνουν τα παιδιά.

Παρόμοιο σκηνικό και σε πανελλήνιο επίπεδο, όπου οι αριθμοί μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει διατροφική παιδεία σε μια χώρα που βάση της είναι η μεσογειακή διατροφή, μια διατροφή πρότυπο για όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News