default-image

Κρήτη: Χρυσή σεζόν για τα ξενοδοχεία, ποιο είναι το "αγκάθι"

Κρήτη
Κρήτη: Χρυσή σεζόν για τα ξενοδοχεία, ποιο είναι το "αγκάθι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσή σεζόν εκτιμάται η φετινή και για τα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης, με τα περισσότερα να ανοίγουν μετά τις 15 Μαΐου, έχοντας μάλιστα σημαντική αύξηση από Ρώσους επισκέπτες.

Όπως υποστηρίζει ο κλάδος, οι προκρατήσεις είναι υπερδιπλάσιες ενώ σε ό,τι αφορά τις πληρότητες, αυτές αναμένεται να ξεπεράσουν το 90%.

Ήδη, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε επαφές με Ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και σε μια προσπάθεια να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση από τουρίστες που ψηφίζουν Κρήτη για τις διακοπές τους.

Με φόντο τα θετικά αυτά μηνύματα, ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων και στην περιοχή της Αμμουδάρας εκφράζουν την ικανοποίηση τους.

Χαμόγελα και για όσους νοικιάζουν βίλες με το σήμα του ΕΟΤ, καθώς εξασφαλίζουν έξτρα εισόδημα από Γερμανούς, Ολλανδούς, Άγγλους και Αμερικάνους, οι οποίοι πληρώνουν τη διανυκτέρευση από 100 έως 400 ευρώ.

«Αγκάθι» ωστόσο αποτελεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός από πολίτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους χωρίς το σήμα του ΕΟΤ, όπως αναφέρει ο κλάδος ο οποίος τονίζει την ανάγκη διενέργειας αυστηρών ελέγχων για τον περιορισμό του φαινομένου, το οποίο παράλληλα δυσφημεί το τουριστικό μας προϊόν.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News