Οικονομία

Έρχεται υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης σε γάλα - κρέας

Διαβεβαιώσεις πως είναι θέμα ημερών να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και στο κρέας, έδωσε από το Λιβάδι Ελασσόνας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συνάντησής του με μέλη του αγροτικού και κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Ο βοσκός» στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, «το νομοσχέδιο που έρχεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στη Βουλή, έχει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, θωρακίζοντάς τα απέναντι σε πιθανές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού».

Για τις πρόσφατες καταστροφές από τη βαρυχειμωνιά του περασμένου Ιανουαρίου, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ώστε να επισπευτεί η σύνταξη των πορισμάτων για τις καταστροφές από τις χιονοπτώσεις στη ζημία κεφαλαίου και τις ζωοτροφές των κτηνοτρόφων στους δήμους που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως όπου διαπιστώνεται απώλεια ζωικού πληθυσμού θα καταβληθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών θα υποβληθεί φάκελος για ΠΣΕΑ, ενώ θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση από το πρόγραμμα «de minimis» για την απώλεια εισοδήματος και το αυξημένο κόστος ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες οι οποίες ήταν αποκλεισμένες επί πολλές ημέρες λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδική αναφορά έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο καίριο θέμα της φέτας και της προστασίας της, καλώντας για μία ακόμη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συγκροτήσουν εθνικό μέτωπο για την προστασία της φέτας».

«Σε μία περίοδο που η κρίση μας δείχνει ξεκάθαρα ότι το μείζον ζήτημα για τη χώρα μας είναι η απουσία υγιών παραγωγικών δυνάμεων, οι κτηνοτρόφοι εδώ, στο Λιβάδι της Ελασσόνας, στην καρδιά της κτηνοτροφίας, παραδίδουν μαθήματα ανάπτυξης.

»Θέλω να συγχαρώ τα μέλη του συνεταιρισμού γι' αυτή την προσπάθεια, η οποία όπως μαθαίνω έχει ξεπεράσει τα εθνικά μας σύνορα με εξωστρέφεια, εξαγωγιμότητα και προπαντός καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα.

»Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που θέλουμε να κτίσουμε και γι' αυτό θα καταβάλουμε ως κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια