default-image

Στάχτη κι αποκαΐδια ναυπηγείο στην Κρήτη, ζημιές χιλιάδων ευρώ - video

Κρήτη
Στάχτη κι αποκαΐδια ναυπηγείο στην Κρήτη, ζημιές χιλιάδων ευρώ - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε σε επιχείρηση κατασκευής σκαφών στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου. Η επιχείρηση καταστράφηκε ολοσχερώς με τον ιδιοκτήτη να μετρά ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Τα εύφλεκτα υλικά, τόσο τα χρώματα βαφής για τα σκάφη όσο και τα ξύλα, ευνόησαν την καταστροφική μανία της φωτιάς, η οποία γιγαντώθηκε σε χρόνο μηδέν. Παράλληλα, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την επιχείρηση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ

Καταστράφηκε ολοσχερώς

Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των σκαφών και εύφλεκτων υλικών και το οίκημα που εκτείνεται σε επιφάνεια 1 στρέμματος έχει καταστραφεί ολοσχερώς προκαλώντας πόνο στους ιδιοκτήτες. Παντού μπορείς να αντικρίσεις μόνο στάχτη και αποκαΐδια και όλος ο χώρος ισοπεδώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Το οίκημα που βρίσκεται λίγο πριν το δημοτικό διαμέρισμα της Αλμυρίδας δήμου Αποκορώνου, τυλίχθηκε το πρωί στις φλόγες και κινητοποίησε ισχυρή δύναμη από τις Βρύσες, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Μάλιστα ενδεικτικό της δυσκολίας είναι ότι 17 πυροσβέστες με οχήματα έσπευσαν αρχικά στο σημείο, δίνοντας μάχη με τις φλόγες. Στη συνέχεια η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν 16 άνδρες με 5 οχήματα.

Δίπλα σε δασική έκταση

Το οίκημα βρίσκεται σε απομακρυσμένο χώρο αλλά περιβάλλεται από δασική έκταση οπότε γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθούν οι φλόγες. Δυστυχώς όμως παρά την τιτάνια προσπάθεια η φωτιά πρόλαβε να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και το ναυπηγείο έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή. Κι αυτό γιατί τα εύφλεκτα υλικά λειτούργησαν ως σύμμαχος για τις φλόγες, οδηγώντας στο εφιαλτικό σκηνικό.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News