default-image

Αυτή είναι η ζωή στ’ αμπέλια της Κρήτης

Κρήτη
Αυτή είναι η ζωή στ’ αμπέλια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη μέρα ασχολούνται με τ' αμπέλια τους οι αμπελουργοί που παράγουν επιτραπέζια σταφύλια. Η κ. Καλοχριστιανάκη στη Σύλλαμο μόλις άναψε τη φωτιά για να βάλει πάνω το κρέας.

Να ετοιμάσει το φαγητό στο μετόχι και να μαζευτεί από τα αμπέλια η οικογένεια για το μεσημεριανό φαγητό.

Και ύστερα πάλι στο αμπέλι, όπου η δουλειά σταματάει μόλις αρχίσει πια να βραδιάζει, για να ξανασηκωθούν ξημερώματα οι παραγωγοί και να συνεχίσουν να δουλεύουν, βγάζοντας από "πάνω τους" την κούραση της προηγούμενης μέρας.

Βλέπεις, δεν υπάρχει μέρα για το αμπέλι, από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα "μάτια" του και θα αρχίσει να βλαστάνει, μέχρι να γίνει η συγκομιδή των σταφυλιών, που να μην έχει την "τραβάγια" του, όπως λέμε εμείς εδώ στην Κρήτη αναφορικά με τα επιτραπέζια σταφύλια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News