default-image

Ρεκόρ κερδών για τη Samsung παρά τα σκάνδαλα

Οικονομία
Ρεκόρ κερδών για τη Samsung παρά τα σκάνδαλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα τα δεύτερα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της για το πρώτο τρίμηνο φέτος χάρη στην ισχυρή ζήτηση για ημιαγωγούς.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 9,9 τρισεκ. γουόν (8,77 δισεκ. δολάρια) το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, αυξημένα κατά 48,27% σε ετήσια βάση. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,35%. Το ποσό είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2013 που ανήλθαν στο επίπεδο ρεκόρ των 10,16 τρισεκ. γουόν.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,54% σε ετήσια βάση στα 50,55 τρισεκ. γουόν, με τα καθαρά κέρδη να σημειώνουν άλμα 46,29% στα 7,68 τρισεκ. γουόν. Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του πρώτου τριμήνου αφορά τη μονάδα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, όπου τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,31 τρισεκ. γουόν και τα έσοδα στα 15,66 τρισεκ. γουόν.

Τα κέρδη της μονάδας ημιαγωγών ήταν τα υψηλότερα στην ιστορία της Samsung, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4,95 τρισεκ. γουόν που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News