default-image

Δείτε πώς θα αναλάβετε το έργο των ψεκασμών στην Κρήτη

Κρήτη
Δείτε πώς θα αναλάβετε το έργο των ψεκασμών στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακήρυξη που αφορά στην ανάδειξη εργολάβων για την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας για τα έτη 2017-2019 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας www.crete.gov.gr. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 28-4-2017.

Επισημαίνεται ότι στην Π.Ε. Ηρακλείου εξαιρούνται από την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας για τα έτη 2017-2019 οι Τοπικές Κοινότητες: Ασημίου, Βαγιονιάς-Λούκιας-Κουμάσας,  Διονυσίου - Παναγιάς, Σταβίων και Στερνών.

Οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών αυτών θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία των ελαιοδέντρων τους από τον δάκο.

Ιδιαίτερη προσοχή από τους ελαιοκαλλιεργητές πρέπει να δοθεί στη χρήση εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων καταπολέμησης του δάκου και στην πιστή εφαρμογή των αναγραφόμενων οδηγιών τους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους και να ακολουθούνται μέθοδοι αντιμετώπισης φιλικές προς το περιβάλλον.

Σε περίπτωση διενέργειας ψεκασμών αυτοί να πραγματοποιούνται πρωινές ώρες όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (θερμοκρασία μέχρι 28οC, χωρίς άνεμο και βροχή) και να τηρούνται οι αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές ή άλλες ειδικές περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι για την παραγωγή ελαιόλαδου που θα χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. απαγορεύεται η καταπολέμηση του δάκου με ψεκασμούς καλύψεως.

Οι καλλιεργητές που έχουν ελαιόδεντρα σ' αυτές τις Τοπικές Κοινότητες δεν θα πληρώσουν εισφορά δακοκτονίας για τον ελαιόκαρπο που προέρχεται από αυτά τα ελαιόδεντρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News