default-image

Καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Οικονομία
Καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επερώτηση για «τις καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων» κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη προς τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης, έχοντας κρίνει ανεπαρκή την απάντηση που έδωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος σε πρόσφατη σχετική ερώτησή της.

Όπως αναφέρει η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, σε απάντηση ερώτησης που είχε προηγηθεί τις «πειραγμένες» αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων», ο αρμόδιος αν. υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι με το ν. 4410/2016 ιδρύθηκε Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ΕΦΚ.

Κύριος σκοπός του ΣΕΚ είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων Αρχών για την πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς και η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να καταστεί εθνική μονάδα πληροφοριών.

Όμως, όπως η αρμόδια Τομεάρχης της ΝΔ τονίζει, στην απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρεται ότι «η στελέχωση του ΣΕΚ είναι υπό εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», παρόλο που ο σχετικός ν. 4410 ψηφίστηκε πριν από οκτώ μήνες, το καλοκαίρι του 2016.

Προσθέτει πως αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το λαθρεμπόριο στον χώρο των καυσίμων «ανθεί και λουλουδίζει», τη στιγμή που η κυβέρνηση καθυστερεί να στελεχώσει το ΣΕΚ και να το θέσει σε πλήρη λειτουργία.

Κατόπιν τούτων, επερωτά τον υπουργό αν υπάρχει σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης του ΣΕΚ και πότε προβλέπεται να είναι λειτουργικά και επιχειρησιακά έτοιμο;

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News