default-image

Νέο "τσουνάμι" λουκέτων απειλεί την αγορά της Κρήτης

Οικονομία
Νέο "τσουνάμι" λουκέτων απειλεί την αγορά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουτιά στο κενό κάνουν καθημερινά μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που υπό το βάρος της κρίσης, βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Στις εκατοντάδες χιλιάδες που μέχρι σήμερα έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό που θυμίζει φάντασμα σε μεγάλες πόλεις της χώρας, αναμένεται σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ μέσα στο επόμενο εξάμηνο περισσότερες από 37 χιλιάδες ακόμη επιχειρήσεις, να παραδοθούν βάζοντας λουκέτο.

Τα στοιχεία είναι τραγικά και αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Καβαθά, δύο στους πέντε επιχειρηματίες φοβούνται ότι δε θα καταφέρουν να αναστρέψουν το κλίμα, ενώ μαζί με τις επιχειρήσεις που θα καταρρεύσουν υπολογίζεται ότι θα χαθούν μα για πάντα και 34 περίπου χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αριθμοί που πίσω τους κρύβουν οικογένειες εργαζομένων που από τη μια μέρα στην άλλη βγαίνουν στην ανεργία.

Η εικόνα της επιχειρηματικής αποσύνθεσης αποτυπώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας όπως και στο Ηράκλειο, καθώς τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν μαζικά λουκέτα μέσα στο επόμενο διάστημα, με την τουριστική περίοδο να δείχνει ότι δεν μπορεί να φρενάρει αυτή την κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News