default-image

Κρήτη: Μετ' εμποδίων η ενεργοποίηση για δικαιούχους

Κρήτη
Κρήτη: Μετ' εμποδίων η ενεργοποίηση για δικαιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποκρυπτογράφηση του πλαισίου μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν οι συνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης, καλούνται να κάνουν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι φορείς, που ελλείψει της σχετικής εγκυκλίου, αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις σε δικαιούχους που φοβούνται ότι αν δεν μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους, θα χάσουν από την σύνταξή τους το 60%.

Αν και η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ξεκίνησε ήδη και αρκετοί δικαιούχοι σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, η οδηγία προς τους συνταξιούχους είναι να περιμένουν μέχρι τα μέσα του Απρίλη, αφού το σκηνικό θυμίζει κουβάρι, το οποίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί. Κανείς άλλωστε από τους συνταξιούχους δεν γνωρίζει από ποιο ποσό και πάνω σε ότι αφορά την επιδότηση, θα κινδυνεύουν να χάσουν το 60% από τις συντάξεις τους.

Τόσο από την Ένωση Ηρακλείου όσο και από την Ένωση της Ιεράπετρας με σχετική ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε στους δικαιούχους που δε γνωρίζουν τι θα κάνουν με τις μεταβιβάσεις, να περιμένουν μέχρι τα μέσα Απριλίου για την ενεργοποίηση.

Πάντως σχετικά νωρίς φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε ένα μεγάλος μέρος των υπόλοιπων δικαιούχων που έχει προθεσμία μέχρι τις 15 Μαϊου για να ολοκληρώσει τη διαδικασία, με τους υπευθύνους τόσο από τις Ενώσεις όσο και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ξεκαθαρίζουν ότι η προθεσμία είναι συγκεκριμένη και όσοι δεν ενεργοποιήσουν εγκαίρως θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News