default-image

Καταγγελίες για δράση κινέζικης μαφίας στην Κρήτη

Οικονομία
Καταγγελίες για δράση κινέζικης μαφίας στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτα περιστατικά ήρθαν στο φως στο Ρέθυμνο, στη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης. Η δράση της κινεζικής μαφίας, ο αθέμιτος ανταγωνισμός με παράνομη προμήθεια εμπορευμάτων από μερίδα εμπόρων, αλλά και ζητήματα όπως οι εκπτωτικές περίοδοι και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα τεθούν υπόψη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη σε συνάντηση στις 10 Απριλίου.

Πουλούν ρούχα στη λαϊκή αγορά και στη συνέχεια σε καταστήματα σε εξευτελιστικές τιμές, καταγγέλλουν οι έμποροι των Χανίων που ζητούν τον έλεγχο της προέλευσης των ενδυμάτων αυτών, όπως και το τι θα γίνονται τα ρούχα που συλλέγονται στους κόκκινους κάδους: προορίζονται για φιλανθρωπία ή σε μεταπώληση, την ώρα που Ρομά βάζουν μικρά παιδιά μέσα στους κάδους για να συγκεντρώσουν παράνομα ρούχα.

Στο Ρέθυμνο, έμποροι προμηθεύονται παράνομα προϊόντα από την Αθήνα και τα μεταπωλούν στα καταστήματά τους ως αυθεντικά, όπως καταγγέλλει ο τοπικός Σύλλογος, καλώντας σε συμμόρφωση.

Τα κινέζικα καταστήματα ανεξέλεγκτα δρουν κυρίως πια στην ανατολική Κρήτη. Όπως αναφέρθηκε, φοροδιαφεύγουν αλλάζοντας τα ατομικά τους στοιχεία, εκτοξεύουν απειλές σε όποιον επιχειρεί να μπει λουκέτο, κάτι που συνέβη στα Χανιά και σε συνεργασία με την ΕΥΠ με αποτέλεσμα να έχει μετριασθεί το φαινόμενο. Το μάρμαρο πληρώνουν ιδίως οι μικρές αγορές του Λασιθίου που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.

Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αντιμετώπισε προβλήματα επειδή δεν ήθελε να νοικιάσει κατάστημα σε Κινέζους με έμπορο του Ρεθύμνου να καταθέτει ως μάρτυρας, όπως ανέφερε στη σύσκεψη. Οι έμποροι της Κρήτης ζητούν ράταση του ωραρίου τα βράδια στις τουριστικές περιοχές και επιστροφή στο παλαιό καθεστώς των εκπτώσεων.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News