default-image

Συμβασιούχοι: Μας είπαν "πάρτε ρεπό και άδειες, απολύεστε"!

Κρήτη
Συμβασιούχοι: Μας είπαν "πάρτε ρεπό και άδειες, απολύεστε"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δυσάρεστη είδηση της απόλυσης πήραν εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου που ενημερώθηκαν ότι μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά. Το πρωί της Τρίτης μάλιστα συγκεντρώθηκαν και πάλι στη μάντρα του δήμου όπου διαμαρτυρήθηκαν καθώς θα βρεθούν ουσιαστικά «στο δρόμο».

Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr η κα Διακαντώνη «με ενημέρωσαν ότι θα πάρω τα ρεπό και τις άδειές μου και ότι απολύομαι. Δεν μπορεί να περάσει έτσι αυτό. Υπάρχουν διαμαρτυρίες και οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι για την κατάσταση αυτή».

Κατέρχονται σε 24ωρη απεργία

Τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν κορύφωση των κινητοποιήσεων και προειδοποιούν ότι δεν αφήσουν τα απορριμματοφόρα να βγουν από το χώρο για την αποκομιδή απορριμμάτων. Μάλιστα από σήμερα κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι την καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου , συμβασιούχοι και μόνιμοι με τη στήριξη του ΕΚΗ. Ζητούν την άμεση παρέμβαση των βουλευτών .

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ: ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ

"Ζητάμε μόνο δουλειά, όχι καρέκλες"

Ήδη τα ονόματα των πρώτων δεκατριών ατόμων που θα απολυθούν μόλις πάρουν και τα ρεπό τους ανακοινώθηκαν. Ακολουθούν άλλοι 17 στις 22 Απριλίου, ενός ο κύκλος κλείνει με ακόμα 50 εργαζόμενους στις 7 Μαΐου, ανέφερε στο Ράδιο 9,84 ο εργάτης στην καθαριότητα Μανόλης Κιρκάκης.

''Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Δεν ζητάμε καρέκλες αλλά δουλειά και να μας στηρίξουν όπως υποσχέθηκαν διαμηνύει".

Και σήμερα στο χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης .« Ο νόμος πρέπει να τηρηθεί. Για εμάς είναι παράνομο το ότι κινούνται διαδικασίες απόλυσης από το Δήμο Ηρακλείου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΗ. Σύμφωνα με τον κ.Μαμουλάκη «τινάζεται στο αέρα σχεδιασμός για το καλοκαίρι τη στιγμή μάλιστα που τα στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση του τουρισμού . Δεν ξέρουμε πως θα ανταπεξέρθουμε στις αυξημένες ανάγκες χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Ωστόσο πρόκειται για πολιτική απόφαση" .

Οι πρώτοι 13 από τους 86 συνολικά εμπλεκόμενους συμβασιούχους βρίσκονται εκτός μισθοδοσίας και ακολουθούν σταδιακά και οι υπόλοιποι.

Το μεσημέρι η συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς ο Πάνος Σκουρλέτης είχε υποσχεθεί μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου πολιτική λύση στο Θέμα.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Αγγέλα Δουλγεράκη- Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News