default-image

Σε αναβρασμό οι συνταξιούχοι υπό τον φόβο νέων περικοπών

Οικονομία
Σε αναβρασμό οι συνταξιούχοι υπό τον φόβο νέων περικοπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόλυτη εξαθλίωση εξηγούν πως ζουν πλέον οι συνταξιούχοι που ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης και με φόντο την περιβόητη προσωπική διαφορά, θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστούν νέες μειώσεις στις συντάξεις τους.

Εργάστηκαν όπως λένε ολόκληρες δεκαετίες, πλήρωσαν χιλιάδες ένσημα και σήμερα αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, εξηγώντας πως δεν ευελπιστούν ότι θα έχουν ενόψει του Πάσχα τη δύναμη να ανταπεξέλθουν. Ακόμη και αν σαν δώρο προκύψει όπως ατ Χριστούγεννα όχι μια σύνταξη αλλά ένα χαρτζιλίκι τύπου επιδόματος.

Η κ. Ζουμπουλιά Σαλούστρου πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και τα κατάφερε. Σήμερα όμως ως συνταξιούχος, με ένα παιδί να σπουδάζει και ένα ακόμη άνεργο,,,, όπως λέει, νιώθει ότι όσα μέχρι σήμερα προσπάθησε να χτίσει, γκρεμίζονται στο βωμό της κρίσης.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, μέλη της ομοσπονδίας συνταξιούχων  πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Ηράκλειο, προετοιμάζοντας το έδαφος ενόψει κινητοποιήσεων που θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα και σαφές μήνυμα όπως είπαν, κόντρα σε πολιτικές που έχουν βυθίσει στην απόγνωση τους συνταξιούχους.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News