Οικονομία

Ενισχύθηκε η ισοτιμία του ευρώ στην ασιατική αγορά

Το ευρώ ανατιμήθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα έναντι του δολαρίου στην ασιατική αγορά, καθώς ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .

Το ευρώ ανατιμήθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα έναντι του δολαρίου στην ασιατική αγορά, καθώς ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έθεσαν θέμα αύξησης των επιτοκίων πριν από το τέλος του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Η ισοτιμία του ευρώ ενισχυόταν 0,2% στα 1,0699 δολάρια, έχοντας περάσει οριακά και το επίπεδο των 1,07 δολαρίων, που είναι το υψηλότερο από τις 9 Φεβρουαρίου.

Ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ συζήτησαν τη δυνατότητα αύξησης των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, αλλά η συζήτηση ήταν σύντομη και δεν είχε ευρεία στήριξη, δήλωσαν δύο πηγές.

Τα κέρδη του ευρώ περιορίσθηκαν από τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων στη διήμερη συνεδρίασή της που θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, καθώς η απασχόληση στην αμερικανική οικονομία ενισχύθηκε με ισχυρό ρυθμό τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία για τη μισθωτή απασχόληση εκτός του αγροτικού τομέα ενίσχυσαν τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Με την αύξηση των επιτοκίων να έχει προεξοφληθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, τους επενδυτές απασχολεί το ερώτημα αν η Fed θα μπορέσει να αυξήσει τα επιτόκια και στις συνεδριάσεις της τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

Σχόλια