default-image

Συνδρομή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η ελληνική κυβέρνηση

Οικονομία
Συνδρομή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η ελληνική κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τεχνική και οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Το δημοσίευμα επικαλείται δήλωση εκπροσώπου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος αναφέρει ότι "η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, καθώς και η κοινωνική προστασία".

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Αθήνα έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα να χρηματοδοτήσει τριετές πρόγραμμα για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας κατ' έτος, συνολικού κόστους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για παροχή δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα πάντα με το Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πακέτο διάσωσης της χώρας θα μπορούσε να γίνει πιο περίπλοκο, καθώς εάν γίνει δεκτό το αίτημα από την Παγκόσμια Τράπεζα η χώρα θα βυθιστεί και σε άλλο χρέος σε μια εποχή που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του τρέχοντος πακέτου διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ.

Στο παρελθόν πάντως η Τράπεζα -"αδελφός" οργανισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όμως ασχολείται πρωτίστως με υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες- είχε απορρίψει κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News