default-image

Ηράκλειο: "Καυτά" ζητήματα στη συνάντηση Πετρόπουλου- φορέων

Κρήτη
Ηράκλειο: "Καυτά" ζητήματα στη συνάντηση Πετρόπουλου- φορέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επειδοσιακή είναι η επίσκεψη Πετρόπουλου στην Κρήτη αφού πολλοί αντέδρασαν στην επίσκεψή του και ζήτησαν λύση των προβλημάτων στα εργασιακά . Μετά τις χθεσινές διαμαρτυρίες, όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του Ηρακλείου και είναι στην αρμοδιότητα του Υφυπουργού κ.Πετρόπουλου, τέθηκαν σε συνάντηση στο Ε.Κ.Η παρουσία εκπροσώπων φορέων.

Όπως έχει τονίσει ο Πετρόπουλος "το 80% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ είναι μικρότερες σε σχέση με την περυσινή χρονιά και μόνο το 20% θα καταβάλλει υψηλότερες εισφορές. Οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα και όχι σε κάποιο που λογίζεται ως καθαρό ή λογίζεται ως εισόδημα, ενώ δεν υπάρχει».

Επεσήμανε ακόμη ότι, κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις διάφορες ασφαλιστικές κατηγορίες που υπήρχαν πριν «και για αυτό οδηγηθήκαμε σε 350.000 ανασφάλιστους στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούταν να πληρώσουν στην βάση τεκμαρτών εισοδημάτων που δεν υπήρχαν». Αυτή είναι συμπλήρωσε, μια ρύθμιση που συνδυάζει στην πραγματική οικονομική δυνατότητα των εισφερόντων και δεν δημιουργεί αυτό το φαινόμενο της υπέρογκης επιβάρυνσης, όταν αυτή γίνεται όχι με βάση τα καθαρά έσοδα, αλλά με βάση εισοδήματα που είναι ανύπαρκτα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε των επιλογών στο ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζοντας ότι μπαίνουν τα πράγματα σε μία βάση δίκαιης αντιμετώπισης.

Το ΕΚΗ για τη ''μαύρη ανασφάλιστη'' εργασία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου για άλλη μια φορά εξέφρασε την άποψη, ότι δεν υπάρχει καμία σωτηρία του ασφαλιστικού όσο η ανεργία βρίσκεται σε αυτά τα ύψη και όσο αυξάνονται τα '' λουκέτα''. Παράλληλα κατέθεσε μια σειρά προτάσεων που βοηθούν την ανάκαμψη της  εργασίας, αντιμετωπίζουν την ανεργία αλλά και την ''μαύρη ανασφάλιστη'' εργασία .

Επίσης τέθηκαν σοβαρά ζητήματα όπως η υποστελέχωση της επιθεώρησης εργασίας  Ηρακλείου (Σ.ΕΠ.Ε), του ΙΚΑ και ιδιαίτερα του τμήματος συντάξεων και των άλλων  ασφαλιστικών ιδρυμάτων (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ  κ.α) Το Εργατικό Κέντρο περιμένει να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού κ. Πετρόπουλου Τάσου".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΑΦΙΞΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ο κ.Πετρόπουλος πάντως δέχτηκε χθες "θερμή" υποδοχή στην Κρήτη με διαμαρτυρίες από το ΠΑΜΕ το οποίο σημείωσε μεταξύ άλλων "στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στη αίθουσα όπου καταγγέλθηκε από το στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Βρυσαλη Δημήτρη η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης και της περίφημης ανάπτυξης  σφαγιάζονται εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τσακίζονται οι συντάξεις, είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι με μπλοκάκια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και αλλού. Αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να τρομοκρατεί εργάτες. Τόνισε επίσης ότι  η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το κεφάλαιο θα βρίσκει το ταξικό κίνημα μπροστά τους μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News