default-image

Προσφυγή Επιμελητηρίου και Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ για ασφαλισιτκό

Οικονομία
Προσφυγή Επιμελητηρίου και Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ για ασφαλισιτκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ελλάδας αποφάσισαν να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά των ασφαλιστικών εισφορών και του νέου τρόπου υπολογισμού τους.

Ο μεν Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου κάνει λόγο για διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και της επιβίωσης των γιατρών. Το δε Επιμελητήριο αναφέρεται σε κοροϊδία των νέων επιστημόνων από πλευράς κυβέρνησης.

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου πήρε αυτή την απόφαση στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεών μας για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας, αλλά και της επιβίωσης τελικά των ιατρών.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, από την πλευρά του, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας.

Τέλος, όπως τονίζει, η κυβέρνηση ουσιαστικά κοροϊδεύει τους νέους επιστήμονες σχετικά με το θέμα των εκπτώσεων, αφού τους τα ζητάει πίσω εντόκως. Το γεγονός, δε, ότι ο υπολογισμός των εισφορών γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2015, αποτελεί από μόνο του στρέβλωση.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News