default-image

Χανιά: Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για εμπόρους

Κρήτη
Χανιά: Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για εμπόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπάσε τη σιωπή σου, είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε… Με αυτό το μότο η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης που λειτουργεί στα Χανιά υπό την αιγίδα του επιμελητηρίου πλέον στηρίζει τους ανθρώπους που επικοινωνούν με τους ψυχολόγους της γραμμής.

Τα στοιχεία του 6μηνου χρονοδιαγράμματος της λειτουργίας της ψυχολογικής γραμμής στα πλαίσια της έως τώρα συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά και δείχνουν την έντονη ανάγκη των επιχειρηματιών και των πολιτών γενικότερα για υποστήριξη και βοήθεια.

Η γραμμή δέχτηκε 211 τηλεφωνήματα, ενώ έχουν απαντηθεί 12 e-mails. Από γυναίκες σε ποσοστό 68% και από άνδρες σε ποσοστό 38%.

Οι κυριότερες αιτίες κλήσεις στη γραμμή είναι καταθλιπτική συμπτωματολογία, αυτοκτονικός ιδεασμός, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, οικογενειακά και σεξουαλικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές και κακοποίηση.

Οι έντονες συγκυρίες έχουν φέρει στην επιφάνεια ένα σύνολο ψυχοσυναισθηματικών εντάσεων και ενοχικών συναισθημάτων που οι πολίτες είναι δύσκολο να διαχειριστούν χωρίς υποστήριξη.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΧ Γιάννης Παυλάκης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΧ) Γιάννης Μαργαρώνης και ο κλινικός ψυχολόγος και υπεύθυνος της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης (2821111714 ) Μανώλης Καργάκης.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News