Οικονομία

Τσακαλώτος: Μόνο το 1/3 των προαπαιτούμενων έχει ολοκληρωθεί

Μόλις το ένα τρίτο των όρων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των ενεργειών δεν έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αναφορικά με την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου που απευθύνθηκε την περασμένη εβδομάδα προς τους θεσμούς.

Επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση του ζητήματος, το πρακτορείο σημειώνει πως μέρος μεγαλύτερο του ενός τρίτου των προαπαιτούμενων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει υλοποιηθεί και ακόμη ένα τρίτο εξ αυτών αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Οι υπόλοιπες ενέργειες μπορούν να υλοποιηθούν πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία.

Οι ενέργειες που εκκρεμούν από ελληνικής πλευράς περιλαμβάνουν το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού το 2018, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ζητήματα που σχετίζονται με την αγορά ενέργειας.

Αναφερόμενος στην επιστολή, το πρακτορείο σημειώνει πως παρόλο που σε αυτή παρουσιαζόταν μια σειρά από δεσμεύσεις για να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν τα απαραίτητα, οι δανειστές έκριναν ότι οι προτάσεις δεν ήταν αρκετές, όπως αναφέρει άλλος αξιωματούχος με γνώστη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια