default-image

Σκληρή κόντρα ΠΑΓΝΗ- Σωματείου για την άδεια εγκύου

Κρήτη
Σκληρή κόντρα ΠΑΓΝΗ- Σωματείου για την άδεια εγκύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κόντρα εργαζομένων και διοίκησης του ΠΑΓΝΗ εξελίσσεται η υπόθεση εγκύου στην οποία  σύμφωνα με το σωματείο δεν χορηγείται άδεια μητρότητας. Με απάντησή της η διοίκηση υποστηρίζει ότι δεν προβλέπεται επιπλέον άδεια μητρότητας στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, γεγονός που όμως οδηγεί σε πιο σκληρή σύγκρουση.

Όπως αναφέρει η απάντηση «Η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων για τον εργολάβο που απασχολεί προσωπικό εδώ και χρόνια στα πλυντήρια(14 άτομα και για τα δύο νοσοκομεία) επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής για την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία ώστε οι εργαζόμενοι να βγουν από τον εργασιακό μεσαίωνα. Ήδη η σίτιση, η καθαριότητα και φύλαξη γίνεται χωρίς εργολάβους με καλύτερες συνθήκες εργασίας, αμοιβές και θεαματικότερα αποτελέσματα ως προς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.  Και στα πλυντήρια σύντομα θα αποχωρήσει ο εργολάβος. Στόχος μας όλες οι υπηρεσίεςνα παρέχονται από εργαζόμενους με συμβάσεις απευθείας με το νοσοκομείο.

Η επιπλέον άδεια μητρότητας δεν προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθεσία στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι τα νοσοκομεία, παρά μόνο σε επιχειρήσεις η εκμεταλλεύσεις».

Διαδήλωση για το θέμα

Οι εργαζόμενοι πάντως προειδοποιούν ότι δεν καταθέτουν τα όπλα και συμμετέχουν στην 8ώρη στάση εργασίας την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου και την ίδια μέρα διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι  στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΓΚΥΟ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News