Οικονομία

Τον Απρίλη το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα με στόχο την ένταξη περισσότερων πολιτών στην ρυθμίσεις για την τακτοποίηση.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα με στόχο την ένταξη περισσότερων πολιτών στην ρυθμίσεις για την τακτοποίηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις νέες ρυθμίσεις θα μπορούν να ενταχθούν οι χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είχαν υπαχθεί στις προηγούμενες ρυθμίσεις αλλά είχαν σταματήσει να πληρώνουν, είτε εξαιτίας της κρίσης είτε επειδή  προσέβλεπαν σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, τις δόσεις των προστίμων που τους αναλογούσαν.

Ανάμεσα στις αλλαγές που θα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το Έθνος, αναμένονται τροποποιήσεις στο άρθρο 64, που προέβλεπε μεταξύ άλλων την απαραίτητη υποβολή βεβαίωσης μηχανικού σε κάθε περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς ή γονικής παροχής, αλλά και χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας και επαγγελματικής εγκατάστασης.

Στο μεταξύ, μέχρι να ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσες νέα τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον υφιστάμενο νόμο η οποία έληγε στις 8 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής τα αυθαίρετα κτίσματα που έχουν στους νόμους για την τακτοποίηση είναι 938.000.

Στα 3,3 δισεκατομμύρια ανέρχονται τα έσοδα από τα καταχωρισθέντα πρόστιμα από  τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί.

Στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει 1,8 δισ. ευρώ από την πληρωμή προστίμων.

Σχόλια