Οικονομία

Σε απόγνωση οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους-vid+photos

Την ώρα που αγρότες κλιμακώνουν των αγώνα τους, στήνοντας τα τρακτέρ τους σε νέα σημεία στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε επίπεδο χώρας, στην Κρήτη ενισχύονται τα μπλόκα.

Την ώρα που αγρότες κλιμακώνουν των αγώνα τους, στήνοντας τα τρακτέρ τους σε νέα σημεία στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε επίπεδο χώρας, στην Κρήτη ενισχύονται τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια, με συνδικαλιστές να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Πανελλήνια Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν και να οργανωθούν για τη μαζική και δυναμική στήριξη του αγώνα για επιβίωση.

Αύριο, δεκάδες αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Αρχανών Αστερουσίων ενώ το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής δίνουν αγωνιστικό ραντεβού έξω από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) στο Ηράκλειο, αντιδρώντας στις κατασχέσεις οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ σε μικρομεσαίους αγρότες που αδυνατούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Τον αγώνα των αγροτών στηρίζει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με δεκάδες μέλη της να συγκεντρώνονται έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, απ' όπου ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο Πραιτωρίων.

Στα Μεγάλα Χωράφια, ο αγώνας των αγροτών συμπληρώνει ήδη επτά μέρες, με τους ίδιους να επαναλαμβάνουν ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου πραγματοποιεί αύριο το απόγευμα ανοικτή συνάντηση στη Γαλιανή διασταύρωση με σκοπό την οργάνωση των κινητοποιήσεων τους, ενώ αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει το συντονιστικό των αγροτών στο Οροπέδιο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες και βίντεο από Χανιά: Αντώνης Ιγγλεζάκης

Σχόλια