default-image

Εκτοξεύτηκαν οι προκρατήσεις στην Ιεράπετρα

Οικονομία
Εκτοξεύτηκαν οι προκρατήσεις στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αισιοδοξία ατενίζουν το τουριστικό μέλλον της Ιεράπετρας οι ξενοδόχοι της νοτιοανατολικής Κρήτης, παρακολουθώντας την έντονα ανοδική τάση των προκρατήσεων της νέας τουριστικής περιόδου που θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου. Δεν αποκλείεται ωστόσο κάποια μεγάλα ξενοδοχεία να καταφέρουν να ανοίξουν ακόμα και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα, για να εξυπηρετήσουν τους Πασχαλινούς επισκέπτες της περιοχής.

«Μέχρι σήμερα οι προκρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά. Αν δεν συμβεί κάποιο γεγονός απρόβλεπτα αρνητικό, και αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων πελατών μας, για διακοπές στην περιοχή μας, τότε πιστεύω ότι η νέα τουριστική περίοδος θα πάει καλύτερα από την προηγούμενη. Στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας έχουμε αυξημένο αριθμό προκρατήσεων μέχρι στιγμής από Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, και από Πολωνία», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Σημαντικές είναι και οι προκρατήσεις που έρχονται στην Ιεράπετρα από τη Ρωσία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Υπάρχουν και μονάδες, που από τώρα έχουν ξεπουλήσει τις διανυκτερεύσεις τους για ολόκληρη τη νέα σεζόν.

«Αυτή την περίοδο γίνονται επιδιορθώσεις, αναβαθμίσεις, ανακαινίσεις και επεκτάσεις σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες, πράγμα που δείχνει  ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ιεράπετρα, ενδιαφέρονται για την  βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν στους πελάτες τους. Παρήγορο είναι ότι μέσα στην κρίση κατασκευάζεται και μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα 68 δωματίων στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου, προσθέτει ο κ. Βαρδάκης.

Αυτό το καινούργιο ξενοδοχείο θα αποτελεί ένα νέο ποιοτικό τουριστικό προϊόν για τη Νοτιοανατολική Κρήτη, καθώς θα διαθέτει εκτός των άλλων 16 σουίτες και 17 πολυτελή δωμάτια με πριβέ πισίνες, ενώ θα απευθύνεται σε ζευγάρια.

Την αρχιτεκτονική  του μελέτη έχει κάνει το εξειδικευμένο σε ανάλογα έργα τεχνικό γραφείο 3FK Στυλιανίδη.

Τέλος διανυκτέρευσης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης μπορεί να αποτελέσει βασικό ανάχωμα, στην τουριστική κίνηση σε όλη την Ελλάδα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τον περασμένο Μάιο, ότι το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία θα εφαρμοστεί από το 2018, οι ξενοδόχοι ανησυχούν.

«Αν η κυβέρνηση δε μας αιφνιδιάσει με την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης που φημολογείται  ότι θα επιβληθεί στις ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες συνεχίζουν να δουλεύουν οριακά λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού που πιέζει τις τιμές προς τα κάτω, τότε μπορεί η νέα σεζόν να εξελιχτεί όπως ελπίζουμε, σε μια καλή περίοδο για τον δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας», προσθέτει ο κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News