default-image

Κυριακή με εκπτώσεις και ανοιχτά καταστήματα

Κρήτη
Κυριακή με εκπτώσεις και ανοιχτά καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aνοιχτά παραμένουν πολλά καταστήματα του Ηρακλείου και της Κρήτης την Κυριακή 15 Ιανουαρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Με δεδομένο ότι διανύουμε και περίοδο εκπτώσεων αρκετοί καταναλωτές επισκέπτονται την αγορά για ψώνια.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει για άλλη μια φορά πανελλαδική απεργία στα εμπορικά καταστήματα την ίδια μέρα, με πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους να απέχουν από τα καθήκοντά τους, διεκδικώντας την κυριακάτικη αργία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

Σε ό,τι αφορά την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης διευκρινίζει ότι το ισχύον καθεστώς παραμένει αμετάβλητο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 4177/2013. Συγκεκριμένα, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν κατά τις παρακάτω οκτώ Κυριακές: Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων, τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, την Κυριακή των Βαΐων, την τελευταία Κυριακή κάθε έτους και δύο Κυριακές συνολικά κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News