default-image

Δυναμική παρουσία της δράσης «Κρητικά χέρια» εκτός Κρήτης

Κρήτη
Δυναμική παρουσία της δράσης «Κρητικά χέρια» εκτός Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση «Κρητικά χέρια», που παρέχει την ομώνυμη πιστοποίηση με στόχο τη διάδοση και ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων πραγματοποιεί την πρώτη δυναμική παρουσία εκτός Κρήτης, συμμετέχοντας στην έκθεση «Λαϊκή Τέχνη & Τέχνημα 2017», η οποία διεξάγεται από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο φουαγιέ της έκθεσης διανέμονται, σε ειδικά διαμορφωμένο κιόσκι, φυλλάδια με πληροφορίες για το σήμα «Κρητικά χέρια», καθώς και για τα μέχρι τώρα πιστοποιημένα προϊόντα, με τη στήριξη του Σωματείου Ειδών Λαϊκής Τέχνης «Δαίδαλος».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι επιχειρήσεις «ΠΗΛΟΣ Δημήτρης Λυμπερίδης» και «Εμμανουήλ Σαπουνάκης» με κεραμικά και κρητικά μαχαίρια, αντίστοιχα, προϊόντα των οποίων έχουν πιστοποιηθεί με το σήμα «Κρητικά χέρια».

Η έκθεση απευθύνεται μόνο σε εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώνονται για την πιστοποίηση «Κρητικά χέρια» και την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, που την έχουν αγκαλιάσει τα άλλα τρία Επιμελητήρια του νησιού και η Περιφέρεια Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η πιστοποίηση αυθεντικών προϊόντων, εκτός τροφίμων και ποτών που κατασκευάζονται στο νησί, έχει στόχο την ενίσχυση, διάδοση και προώθηση της κρητικής παραγωγής ειδών λαϊκής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τον διαχωρισμό των αυθεντικών κρητικών προϊόντων από τις κατώτερης ποιότητας εισαγόμενες απομιμήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News