default-image

Δύο χωριστές πορείες στο Ηράκλειο

Κρήτη
Δύο χωριστές πορείες στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο έβαλαν σήμερα δημόσιος και ευρύτερος ιδιωτικός τομέας, με φόντο την διεξαγωγή του Παγκρήτιου συλλαλητηρίου και της μεγάλη συνάντησης και πορείας στο κέντρο του Ηρακλείου από τα σωματεία εργαζομένων στο Ηράκλειο.

Φτάνει πια με τις πολιτικές λιτότητας και τα αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές τους και που οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο, βροντοφώναξαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, νοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικοί, που κατέφτασαν με λεωφορεία  στο Ηράκλειο από κάθε γωνιά του νησιού.

Δυναμικό το παρόν και των 4ων εργατικών κέντρων της Κρήτης που ήταν και οι εμπνευστές του Παγκρήτιου συλλαλητηρίου. 

Δεν έλειψε πάντως και το παράπονο του προέδρου του  ΕΚΗ για την όχι και τόσο μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο.

Στη συγκέντρωση και οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του νησιού, αντιδρώντας στα μέτρα που, όπως αναφέρουν εξοντώνουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν σε λουκέτα  εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νωρίτερα πάντως το ΠΑΜΕ από την Πλ. Ελευθερίας έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα ενάντια  στην εξαθλίωση και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είπαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News