default-image

B. Σόιμπλε: Πάρτε μέτρα 4,2 δισ. αλλιώς βγείτε από το ευρώ!

Οικονομία
B. Σόιμπλε: Πάρτε μέτρα 4,2 δισ. αλλιώς βγείτε από το ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός ελέγχου είναι οι εξωτερικές πιέσεις προς την Ελλάδα, με τις νέες αποκαλύψεις για την σκληρή στάση του Β. Σόιμπλε στο πρόσφατο Eurogroup και στο Ecofin, που έρχονται στο φως να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει πέσει... σε τοίχο.

Την πόρτα του εξόδου από το ευρώ δείχνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αν η Ελλάδα δεν λάβει μέτρα 4,2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, επιμένει ότι «λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδρομο, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν ωμό εκβιασμό που λέει «ή παίρνετε μέτρα άνω των 4,2 δισ. ευρώ ή επανέρχεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ».

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το imerisia.gr, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε επίσης: «Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση το παραδέχομαι- είναι μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη». Και πρόσθεσε ότι όσο «όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει» υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχει προτείνει την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Μέτρα βεβαίως σημαίνει μείωση συντάξεων έως και 30% λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, μείωση αφορολόγητου, που θα επιφέρει νέους φόρους, απολύσεις στο Δημόσιο.

Επίσης, δήλωσε: «Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Μάλιστα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε μέρος του παρασκηνίου του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, λέγοντας με... υπονοούμενα: «Ο Τσακαλώτος μου είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος».

«Οι Έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι "κάποιοι ξένοι" φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα», τόνισε ο Β. Σόιμπλε, ασκώντας έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News