default-image

Λάδι: Αναγκαία η στροφή στο θησαυρό της Κρήτης

Κρήτη
Λάδι: Αναγκαία η στροφή στο θησαυρό της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θεατρικά δρώμενα από μικρούς μαθητές στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, όπως και με βραβεύσεις των πιο φιλικά διακείμενων προς το κρητικό ελαιόλαδο, ξενοδοχείων, ο ΣΕΔΗΚ προσπαθεί έμπρακτα να στηρίξει το χρυσάφι της υπαίθρου του νησιού για να κερδίσει ξανά, τη θέση που του αξίζει στις κουζίνες και την οικονομία εντός και εκτός Κρήτης.

Η γενέτειρα της πιο υγιεινής διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένα, η Κρήτη, πλέον έχει απολέσει αυτή της την διάκριση και πλέον "διακρίνεται" αρνητικά ως ο τόπος με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ως Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση του υγιεινού χρυσού της Κρητικής υπαίθρου, του ελαιολάδου.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ, Νίκος Μιχελάκης στην εκδήλωση στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, εξήρε το έργο των ξενοδοχείων που βραβεύτηκαν ανά την Κρήτη, χάρις τη διάθεση Κρητικού ελαιολάδου στους χιλιάδες επισκέπτες τους, μέσα από την κρητική κουζίνα.

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου μέσα από θεατρικό δρώμενο, μπόρεσαν με βιωματικό τρόπο να έρθουν κοντά στην μεγάλη σημασία του ελαιολάδου στη ζωή μας, με τον Γιώργο Μαρινάκη να σχολιάζει με αφορμή αυτό, την ανάγκη για αποκεντρωμένη δακοκτονία, ώστε να πραγματοποιείται έγκαιρα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News