default-image

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Κρήτης

Κρήτη
Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες για να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε τοπικό, παγκρήτιο και πανελλαδικό επίπεδο, για την ανατροπή των μέτρων της κυβέρνησης και των δανειστών.

Χθες, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων έγινε μια ακόμη ευρεία σύσκεψη πολλών αγροτικών συλλόγων της Κρήτης, με στόχο το συντονισμό δράσης, ενώ η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Ηράκλειο στις 12 Δεκεμβρίου και στη Λάρισα στις 17 Δεκεμβρίου, όπου θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σκοπός της χθεσινής σύσκεψης, όπου πήραν μέρος και συνδικαλιστές από το νομό Ηρακλείου, ήταν ο συντονισμός της δράσης όλων των αγροτών της Κρήτης, προκειμένου από κοινού να αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων αναφέρεται:

«Η εμπειρία των αγώνων προηγούμενων χρόνων και ιδιαίτερα των περσινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων μάς έδειξε ότι ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας, μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μπορεί να έχει αποτελέσματα και να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

»Η ΚΑΠ και τα μνημόνια έχουν ως στόχο να μας ξεκληρίσουν, μέχρι να μη μείνει μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος στην παραγωγή.

»Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οι μικρομεσαίοι αγρότες- κτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

»Είναι επιτακτική η ανάγκη να συντονιστούμε και σε επίπεδο Κρήτης για να μπορέσουμε να αποκρούσουμε πιο αποτελεσματικά την επίθεση που δεχόμαστε».

«Θα αγωνιστούμε μαζικά»

Στην αντιπροσωπία των συνδικαλιστών του νομού Ηρακλείου, χθες, ήταν και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος, που τόνισε στη "Νέα Κρήτη": «Καλούμε τους αγρότες να απαντήσουν σε όλα αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης, μέσα από αγώνες, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Έρχεται και ο προϋπολογισμός, που αποδεικνύει πόσο αναγκαίος είναι ο ξεσηκωμός της αγροτιάς».

Ο κ. Καρκαβάτσος, αναφερόμενος και στη φετινή κατάσταση του ελαιοκάρπου και άλλων καλλιεργειών, λόγω της ανομβρίας στο νησί μας, κάνει λόγο για καταστροφή του μικρομεσαίου αγρότη, που αντί να έρθει η κυβέρνηση και να τον στηρίξει, παίρνει και όλα αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος του.

«Άραγε τα τεκμήρια διαβίωσης φέτος, που δεν έχουμε παραγωγή, θα τα καταργήσει η κυβέρνηση; Δεν τα καταργεί. Και πάμε από 1/1/2017 με 26% φορολογία...

»Όλα αυτά λοιπόν μαζί ένα πράγμα μας λένε: Ότι ταιριάζει στην κυβέρνηση η παροιμία "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"», τονίζει χαρακτηριστικά ο Μανόλης Καρκαβάτσος και προαναγγέλλει σειρά αγροτικών κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιηθούν φέτος τόσο στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέσα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παγκρήτια κινητοποίηση

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη γράψει η "Νέα Κρήτη", στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί σε μία από τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης παγκρήτιο συλλαλητήριο εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων, υπό τη διοργάνωση της ΓΣΕΕ και των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης.

Τις σχετικές αποφάσεις θα πάρει κλιμάκιο της ΓΣΕΕ, που θα κατέβει για το σκοπό αυτό στο Ηράκλειο, ενώ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ημέρας εκείνης θα συμμετάσχουν το ΠΑΜΕ αλλά και το ΠΑΣΥ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, ώστε να οργανωθεί συνολική και μαζική αντίδραση του ελληνικού λαού στις πολιτικές των μνημονίων κυβέρνησης και δανειστών.

Ρεπορτάζ Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News