default-image

Στα 3,50 αγοράζει λάδι από αύριο η Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ

Κρήτη
Στα 3,50 αγοράζει λάδι από αύριο η Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμική ώθηση στο κρητικό χρυσάφι με τη σφραγίδα της Ένωσης Ηρακλείου ΑΒΕΕ, η οποία ανακοίνωσε ότι η τιμή σύμφωνα με την οποία θα αγοράζει θα είναι στα 3,50 ευρώ το κιλό.

Η Ένωση καλεί όλους τους ελαιουργούς και ελαιοπαραγωγούς να συνεργαστούν προκειμένου να δώσουν στο ελαιόλαδο την αξία που του αρμόζει.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης αγιασμός στις εγκαταστάσεις του τυποποιητηριου της ένωσης στη ΒΙΠΕΗ, ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και έμαθαν πως παράγεται και πως τυποποιείται το ελαιόλαδο.

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις, την ίδια ώρα, για την ελαιοπαραγωγή τη φετινή σεζόν, καθώς θα είναι μειωμένη σε ποσοστό που μπορεί να ξεπερνάει και το 70%, σε σχέση με πέρυσι, καθώς η παρατεταμένη ξηρασία και ο δάκος έχουν κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου, συνεταιριστικού τυποποιητηρίου της Ένωσης Ηρακλείου ΑΒΕΕ στη ΒΙΠΕΗ, παραβρέθηκαν τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες, ελαιουργοί και παραγωγοί.

Το μήνυμα ήταν ένα. Να κερδίσει το κρητικό ελαιόλαδο τη θέση που του αναλογεί στις διεθνείς αγορές και να προαχθούν τα συμφέροντα του πρωτογενή τομέα και η τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News