default-image

Απεργία σήμερα σε Δημόσιο και νοσοκομεία

Κρήτη
Απεργία σήμερα σε Δημόσιο και νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24ωρη απεργία σήμερα στο Δημόσιο υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα και τα πλοία λόγω της συμμετοχής στην απεργία της ΠΝΟ.

Γ. Στρατήγης: Αριστερή κυβέρνηση διαλύει τα πάντα στη χώρα

''Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν υλοποιούνται. Διαλύονται τα πάντα σε όλους τους τομείς. Δεν το περίμενε αυτό κανείς από Αριστερή κυβέρνηση. Καλούμε όλους τους πολίτες από όποια παραγωγική τάξη κι αν προέρχονται να συνταχθεί μαζί μας σε αυτό τον αγώνα'' η θέση του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Στρατήγη στο Ράδιο 9,84.

Γ.Μανουσάκης: Ζητάμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό

24ωρη πανυγειονομική απεργία σήμερα για την εικόνα της Δημόσιας Υγείας.

Στις 15 Δεκεμβρίου η πανατική κινητοποίηση και η πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Νέες περικοπές και συνέχιση της πολιτικής λιτότητας προδιαγράφει και για το χώρο της υγείας ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή, επισημαίνει το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ Γιώργος Μανουσάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 προσθέτοντας ότι η πολιτική της λιτότητας θα κρατήσει κλειστή για 15 ημέρες την παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για λειτουργικά έξοδα το 2017 προβλέπεται να φτάσει στα 1.301 εκατ. €, δηλαδή στο ύψος που είχε διαμορφωθεί και για το 2016, επισημαίνει.

Η πρόβλεψη για τη μισθολογική δαπάνη για το 2017 για τα Νοσοκομεία βρίσκεται στα όρια του 2016 (1639 εκατ. €) και συγκεκριμένα φτάνει στο 1675 εκατ. €. Η αύξηση κατά 36 εκατ. € έρχεται ουσιαστικά να καλύψει τα ψίχουλα που δόθηκαν σε δόσεις για ένα μέρος του προσωπικού με το νέο μισθολόγιο.

Στον ΕΟΠΥΥ η κυβέρνηση προβλέπει νέα συρρίκνωση των χρηματοδοτικών ροών από το κράτος.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 έρχεται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσει ότι η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει στην πεπατημένη των περικοπών και της λιτότητας που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με στόχο την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων δομών υγείας.

Ρεπορτάζ: Α.Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News