default-image

Γεροβασίλη: Ανυπόστατο ότι οι δανειστές ζητούν απολύσεις

Οικονομία
Γεροβασίλη: Ανυπόστατο ότι οι δανειστές ζητούν απολύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά" με τίτλο "Οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση απολύσεις και Δημόσιο!", η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός διαψεύδει ότι τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, «παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την πρώτη αξιολόγηση».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στα περί αιτήματος των δανειστών να μην υπάρξει παρέκκλιση από τον κανόνα 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), η κ. Γεροβασίλη θυμίζει ότι αυτή έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δανειστές ζητούν επίσης άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων αλλά και απόλυση όσων αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχείς χρονιές. Για το πρώτο η αρμόδια υπουργός απαντά ότι αυτονόητα οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση. Για το δεύτερο παραπέμπει σχετικά στον νόμο για το νέο μισθολόγιο (4354/15), στον οποίο δεν προβλέπεται ποινή απόλυσης στο ενδεχόμενο αρνητικής αξιολόγησης.

«Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η κυβέρνησή μας, απερίσπαστη από "διαρροές", εργάζεται στοχευμένα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ' το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News