default-image

Ξεκινά η λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους

Οικονομία
Ξεκινά η λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά η λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους και τα γραφεία της βρίσκονται επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198 στην περιοχή του Ρέντη.

Ειδικός τομεακός γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, είναι ο κ. Φώτης Κουρμούσης και η υπηρεσία, καταρχήν, έχει στελεχωθεί με 30 υπαλλήλους.

Αρμοδιότητα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους είναι η ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών. Εξειδικευμένα στελέχη θα δίνουν συμβουλές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα μεσολαβούν στις τράπεζες για τη διαχείριση των χρεών τους, για ρυθμίσεις και διακανονισμούς και παράλληλα, θα μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 30 ΚΕΥΔ θα απασχολούν 120 άτομα και θα λειτουργήσουν στις αρχές του νέου χρόνου. Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και θα αποτελούν ουσιαστικά τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News