Οικονομία

Ενώνουν δυνάμεις για να αναδείξουν το κρητικό τυρί (video)

Τυροκόμοι απ' όλη την Κρήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπέγραψαν το Καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των εξαιρετικών Κρητικών τυροκομικών προϊόντων, καθώς και την προώθησή τους στην εσωτερική,αλλά και τη διεθνή αγορά.

To πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη σύσταση και λειτουργία του Δικτύου (Cluster) Κρητικού τυριού έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Tουρισμού Αντώνη Παπαδεράκη. Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τη συνέργεια μεταξύ των επιχειρήσεων, τόνισε ο γενικός γραμματέας στο neakriti.gr.

Η Κρήτη διαθέτει περισσότερες από 100 τυροκομικές μονάδες, οι οποίες μέσω του Cluster μπορούν να βρουν πρόσβαση σε νέες αγορές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου - Παράρτημα Κρήτης, Αλέκος Στεφανάκης.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, τόνισε ότι οι εξαγωγές κρητικού τυριού βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Στόχος της προσπάθειας που ξεκίνησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου είναι να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες τυροκομικές μονάδες της Κρήτης να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε νέες αγορές και κυρίως να γίνει γνωστό το Κρητικό τυρί ως βασικό στοιχείο της Κρητικής διατροφής και της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια