default-image

Β.Κρητικός: Βάζουν χέρι στο Ελληνικό Επιχειρείν

Οικονομία
Β.Κρητικός: Βάζουν χέρι στο Ελληνικό Επιχειρείν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις αλλαγές φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, και έχει ως στόχο την ταχεία εξυγίανση βιώσιμων επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

''Με Αγγλοσαξονικά πρότυπα βάζουν χέρι στο Ελληνικό Επιχειρείν αλλάζοντας χέρια χιλιάδες επιχειρήσεις'' λέει στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας καταναλωτών Δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός.

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας:

• Δίνει δεύτερη ευκαιρία άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όσους ιδιοκτήτες ή μετόχους εταιρειών είναι συνεργάσιμοι στη διάρκεια της πτωχευτικής διαδικασίας.

• Αφοπλίζει... τα ύποπτα «κανόνια» επιχειρήσεων οπλίζοντας τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και άλλων ελεγκτικών οργάνων του κράτους με ανακριτικές αρμοδιότητες ώστε να ελέγχουν τις οικονομικές καταστάσεις και την περιουσία των υπό πτώχευση εταιρειών.

• Καθιερώνει «φαστ τρακ» διαδικασίες πτώχευσης, απομακρύνοντας, όπου κρίνεται αναγκαίο, τους οφειλέτες από τη διοίκηση των εταιρειών τους και απαριθμώντας συγκεκριμένους τρόπους ρύθμισης και διαγραφής χρεών.

Επίσης δικαίωμα πτώχευσης θα έχουν μόνο οι εταιρείες που μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των πτωχεύσεων, ενώ δυνατότητα προσφυγής στο «άρθρο 99» θα έχουν κι εκείνοι με την πιθανότητα αφερεγγυότητας, δηλαδή ακόμη και οι επιχειρηματίες που βλέπουν για παράδειγμα ότι δεν θα μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News