default-image

Τσακαλώτος: Ο Σόιμπλε γνωρίζει ότι πρέπει κάτι να δώσει

Οικονομία
Τσακαλώτος: Ο Σόιμπλε γνωρίζει ότι πρέπει κάτι να δώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μη ρεαλιστική χαρακτήρισε την εναντίωση της Γερμανίας στην ελάφρυνση χρέους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Ουάσινγκτον, ενώ η σύγκρουση κορυφής μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου γύρω από το ζήτημα εξελίσσεται στην ετήσια σύνοδο του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στη συνέντευξη στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα συμφωνήσει και δε θα υπάρχει μεγάλη ελάφρυνση χρέους».

«Πρέπει να κάνει μία παραχώρηση και πιστεύω ότι βαθιά μέσα του το καταλαβαίνει αυτό», είπε ο κ. Τσακαλώτος και δήλωσε πως μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Είναι ένας έξυπνος πολιτικός. Βρίσκεται στα πράγματα για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τα έχει και τα τρία».

Στο πλαίσιο της συνόδου, όπως αναφέρει το efsyn.gr, σειρά επαφών έχει ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Στις συζητήσεις που διενεργούνται για το ελληνικό ζήτημα έχουν στρέψει την προσοχή τους και οι Βρυξέλλες, με μικρές προσδοκίες, ωστόσο, να επιταχυνθεί η επίλυση των εκκρεμοτήτων με το Ταμείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News