default-image

Πληρώνονται οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Οικονομία
Πληρώνονται οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις το μήνα Αύγουστο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.

Το ποσό των 5.399.005,65 ευρώ θα καταβληθεί σε 21.433 δικαιούχους (πληρωμές Αυγούστου) και το ποσό 8.339.909,03 ευρώ θα καταβληθεί σε 32.862 δικαιούχους (πληρωμές Σεπτεμβρίου).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επειδή αριθμός δικαιούχων, για μία σειρά λόγους, δεν έχει παραλάβει ακόμη την προπληρωμένη κάρτα αγορών (λ.χ. δεν προσήλθαν ακόμη σε καταστήματα τραπεζών ή των ΕΛ.ΤΑ., για να παραλάβουν την κάρτα ή τον προσωπικό μυστικό κωδικό-ΡΙΝ, δεν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν την κάρτα, κ.ά.), η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ, κατ' εξαίρεση, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και όχι μισό σε λογαριασμό και μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News