default-image

Όλη η αλήθεια για τις Μινωικές και την Hellenic Seaways

Κρήτη
Όλη η αλήθεια για τις Μινωικές και την Hellenic Seaways

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά τη θέση του και ανέδειξε την αλήθεια σε ότι αφορά τις Μινωικές Γραμμές και την εταιρεία Hellenic Seaways ο Αντώνης Μανιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών γραμμών . Αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στην πώληση του ποσοστού της Ηellenic Seaways από την Τράπεζα Πειραιώς, τόνισε προς κάθε κατεύθυνση:

"Με αφορμή τα πρόσφατα ερωτήματα που έθεσαν ορισμένοι εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αφορούσαν τη διενέργεια διαγωνισμού της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του ποσοστού των μετοχών της Hellenic Seaways που κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της και αντιστοιχεί στο 40,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας καθώς και για τις εξελίξεις που αναμένεται να υπάρξουν στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας, θα ήθελα να κάνω για μια ακόμη φορά γνωστό ότι σήμερα οι Μινωικές Γραμμές κατέχουν ποσοστό της τάξης του 48% στην εταιρεία Hellenic Seaways .

Τον Φεβρουάριο 2016, η Διοίκηση της Εταιρείας μας, εκτιμώντας τη συνολική πορεία της Hellenic Seaways κατά τα τελευταία έτη, αποφάσισε να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της σε αυτήν, και να αναλάβει την ευθύνη της διοίκησής της. Η εν λόγω απόφαση υπαγορεύτηκε τόσο από την οικονομική εικόνα της Hellenic Seaways, η οποία ενδεικτικά εμφάνισε την 31/12/2015 συσσωρευμένες ζημίες 133,5 εκ. ευρώ, όσο και από τη γενικότερη πορεία αλλά και τις προοπτικές της.

Ακόμα και κατά τη χρονιά που διανύουμε, παρά το όφελος από τη σημαντική πτώση των διεθνών τιμών στις τιμές των καυσίμων, εκτιμούμε ότι η όποια βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων δεν θα είναι ικανή να αναστρέψει τη συνολικά αρνητική οικονομική εικόνα που παρουσιάζει και να μεταβάλει ουσιαστικά έναν από τους πιο αξιόπιστους δείκτες για την πραγματική οικονομική  κατάσταση της εταιρείας που είναι η λογιστική της αξία και η οποία ήταν 0,92 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας την 31/12/2015.

Βέβαια, θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι, η ένταξη της Hellenic Seaways στον Όμιλο των Μινωικών Γραμμών θα είναι επ' ωφέλεια της και θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω εξυγίανσή της σε χρηματοοικονομικό και λειτουργικό επίπεδο. Με την εμπειρία και τη γνώση των Μινωικών Γραμμών θεωρείται δεδομένη τόσο η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες της Hellenic Seaways, όσο και η βελτίωση της σχέσης παρεχόμενων υπηρεσιών και επιπέδου τιμών".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News