default-image

Έργα ενός τρις γιουάν ξεκίνησε η Κίνα

Οικονομία
Έργα ενός τρις γιουάν ξεκίνησε η Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα έβαλε σε τροχιά περιφερειακά έργα, αξίας άνω του 1 τρις γιουάν (149,25 δις δολαρίων), αυτή την εβδομάδα, καθώς επιδιώκει την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Shanghai Securities News.

Τα έργα αφορούν κυρίως υποδομές, όπως εννιά μεγάλους αυτοκινητόδρομους, κόστους 128,8 δις γιουάν, στη νοτιοδυτική επαρχία του Σιτσουάν. Η αυτόνομη περιφέρεια της Έσω Μογγολίας στα βόρεια της χώρας παρουσίασε 366 έργα, συνολικής αξίας 739,6 δις γιουάν, που περιλαμβάνουν υποδομές, βιομηχανικά πάρκα και σχεδιασμό πόλεων.

Τα προγράμματα παρουσιάσθηκαν, καθώς η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) ζήτησε ταχύτερες διαδικασίες εγκρίσεων και σωστή εφαρμογή των έργων, στο πλαίσιο του 13ου πενταετούς προγράμματος της χώρας.

Στο πρώτο 8μηνο του 2016, οι κινεζικές επενδύσεις σε υποδομές αυξήθηκαν 19,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. «Η αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές κατά 20% δεν αρκεί για να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη. Το ποσοστό αύξησης πρέπει να είναι 22 ή 23%», δήλωσε ο Λιαν Πινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος στη Bank of Communications.

Η αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές είναι πιθανό να επιταχυνθεί στο τέταρτο τρίμηνο με την εφαρμογή μεγάλων έργων, την ταχύτερη έγκριση από τη NDRC και την υλοποίηση έργων με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (PPP), πρόσθεσε. Η NDRC παρουσίασε μία νέα λίστα έργων PPP, συνολικού ύψους επένδυσης 2,14 τρις γιουάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να προωθήσει τις επενδύσεις εν μέσω επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News