default-image

Έρχονται νωρίτερα φέτος οι επιδοτήσεις

Κρήτη
Έρχονται νωρίτερα φέτος οι επιδοτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ευχάριστα νέα για τις επιδοτήσεις και δεσμεύσεις που ελπίζουν να τηρηθούν, αποχώρησε η αντιπροσωπεία της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης από το γραφείο του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα. Όπως υποσχέθηκε ο Γιώργος Αποστολάκης, οι επιδοτήσεις φέτος θα δοθούν νωρίτερα -καθώς πέρυσι καθυστέρησαν οδηγώντας στην αγωνία των παραγωγών- ωστόσο θα δοθεί μικρότερη προκαταβολή.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Μύρων Χιλετζάκης μιλώντας στο neakriti.gr « σύμφωνα με τον κ.Αποστολάκη θα γίνει πληρωμή της βασικής ενίσχυσης και συγκεκριμένα το 70% στα μέσα Οκτωβρίου. Ακολουθεί η εκκαθάριση του υπολοίπου της ενίσχυσης και η καταβολή της επιδότησης για την πράσινη ανάπτυξη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Η καταβολή λοιπόν θα γίνει νωρίτερα φέτος».

Από τη συνάντηση της Ομάδας Αμπελουργών στην Αθήνα

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Καίνε τους παραγωγούς οι αποζημιώσεις

Η ομάδα αμπελουργών συνεχίζει τις συναντήσεις καθώς στο επίκεντρο τίθεται και το θέμα των αποζημιώσεων. Στις 15.00 έχει οριστεί συνάντηση στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, του αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, του δημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη και του αντιδημάρχου του Δήμου Μαλεβιζίου Γιώργου Βαλτζάκη. Από τα θέματα που καίνε τους παραγωγούς είναι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι αμπελοκαλλιεργητές από τον καύσωνα και τις ανεμοθύελλες καθώς και το ζήτημα ελαιοκαλλιεργειών που θα ενταχθούν στα ΠΣΕΑ.

Η συνάντηση στη Βουλή για τις αποζημιώσεις

Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών της Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης μιλώντας στην εφημερίδα Νέα Κρήτη «Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι επιχειρεί μεθοδευμένα να οδηγήσει όλες τις ζημιές της Κρήτης στα ΠΣΕΑ. Και αυτή τη μεγάλη παγίδα που μας ετοιμάζει εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. Διότι είναι άλλα τα αίτια που υπάγονται στον ΕΛΓΑ και άλλες είναι οι ζημιές που οφείλονται στις πάγιες εγκαταστάσεις και στο κεφάλαιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κεφάλαιο είναι το δέντρο το ίδιο ή η κουρμούλα, που έχει υποστεί ζημιές από τον καύσωνα και τις άλλες καιρικές συνθήκες, και αυτό θα υπαχθεί στα ΠΣΕΑ. Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Να ξεχωρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα. Όχι, "άντε τα εντάσσω στα ΠΣΕΑ όλα"»...

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News