default-image

''Λάθος'' η συνάντηση εργαζόμων με την D. Velculescu 

Κρήτη
''Λάθος'' η συνάντηση εργαζόμων με την D. Velculescu 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάθος η συνάντηση  των φορέων της αγοράς, Εργαζόμενων και Επιχειρηματιών με την κα Delia Velculescu, καθώς το μόνο που επιχείρησε να κάνει ήταν να να εξωραΐσει την εικόνα της και να μιλήσει για ''ετεροβαρές πρόγραμμα'' δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο καθηγητής Εργατικού και Συνταγματικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

''Η κα D. Velculescu αυτό που κάνει είναι να συνεχίζει την πολιτική που ακολουθούσε ο προϊστάμενος της Πόλ Τόμσεν. Της έδωσαν βήμα και είναι λάθος'', πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ενημερώθηκε από το προεδρείο της ΓΣΕΕ για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, μαύρη - ελαστική - τα ποσοστά ανεργίας και πήρε τις οι προτάσεις της για την αντιστροφή του κλίματος με επενδύσεις, ενίσχυση των μικρομεσαίων και διατήρηση των θέσεων εργασίας.

 Το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές, έπνιξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, φέρεται να παραδέχθηκε η ίδια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κος Παναγόπουλος μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης.

''Δεν περιμένουμε αλλαγή προς το καλύτερο.

Ήταν ωστόσο ευκαιρία να τους δείξουμε ποια είναι η κατάσταση των πολιτών'' η θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά στο Ράδιο 9,84.

Πάγο" επίσης και στις δύο αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για πάγωμα οφειλών και ακατάσχετο λογαριασμό έβαλε χθες το στέλεχος του ΔΝΤ κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Καββαθά.

Αμφισβήτησε πλήρως την απόδοση των εκάστοτε ρυθμίσεων ληξιπροθέσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησε επιπλέον στοιχεία για τη σημασία του ακατάσχετου λογαριασμού των επαγγελματιών, σημείωσε τη διαφορά μεταξύ των θετικών εκτιμήσεων που κάνει η κυβέρνηση για το οικονομικό κλίμα και των αρνητικών που κάνουν οι μικρομεσαίοι κι επισήμανε ότι το "αφήγημα" της κυβέρνησης για την οικονομία είναι διαφορετικό από το "αφήγημα" το οποίο μετέφεραν χθες οι μικρομεσαίοι.

Οι προϋποθέσεις προσφυγής στα όργανα της ΕΕ για το πλήγμα στα περιουσιακά μας στοιχεία από τον Αλέξη Μητρόπουλο

Το δικαίωμα σε ευρωπαίους πολίτες να ενάγουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Κομισιόν, στην περίπτωση που λόγω λιτότητας παραβιάζονται αποδεδειγμένα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, αναγνωρίζει με απόφασή του- της 20ής Σεπτεμβρίου- το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Προϋπόθεση είναι, η απολύτως τεκμηριωμένη απαίτηση και φυσικά η κατά περίπτωση απόφαση των δικαστών.

''Προσφυγή μπορεί να καταθέσει οιοσδήποτε πολίτης πιστεύει ότι πλήττονται περιουσιακά του στοιχεία, Ακίνητα, Σύνταξη, Μισθός'', λέει στο Ράδιο 9,84 ο καθηγητής Εργατικού - Συνταγματικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση προσφυγής στην Ελληνική Δικαιοσύνη, μεμονωμένα ή ομαδικά πολιτών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί .

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News