default-image

Μ.Πεπόνης: Ο Κατρούγκαλος υιοθετεί τις θέσεις των δανειστών

Κρήτη
Μ.Πεπόνης: Ο Κατρούγκαλος υιοθετεί τις θέσεις των δανειστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζάνι που βράζει ο χώρος της εργασίας .

Παραμένει στην Αθήνα η Ντέλια Νελκουλέσκου καθώς μετά την έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομία έρχονται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Μικτό σύστημα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, «ψαλίδι» στις αμοιβές με νομοθετική κατοχύρωση των επιχειρήσεων να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις μέρες ανά εβδομάδα, κατάργηση της μονιμότητας υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ, προαιρετική καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού και ανατροπές στο καθεστώς των απολύσεων φέρνουν οι αλλαγές στα εργασιακά που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο.

Ψαλίδι και στους 1.440 κλάδους του Δημοσίου με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, με ζητούμενο τη συγχώνευση τους σε 400.

''Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στον εργασιακό χώρο.  Ακόμα και οι δηλώσεις Γ.Κατρούγκαλου ότι θα δώσει μάχη για τα εργασιακά και τα περί κόκκινων γραμμών, απλά δείχνουν ότι υιοθετεί πλήρως τις θέσεις των δανειστών'' η διαπίστωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη, στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News